ingyenes webstatisztika

Az Art Deco stílus

Az Art Deco stílus (1920-1930) eredete az Art Nouveau-hoz, a francia szecesszióhoz vezethető vissza, de magába olvasztotta az avantgárd irányzatok egy-egy jellegzetes elemét is. A stílusirányzat az I. világháború után alakult ki. A konstruktivizmusból merítette a geometriai stilizációt, a futurizmusból a modern kor éltetését, a kubizmusból pedig a festészeti alapokat. További jelentős hatása volt az egyiptomi művészetnek is, mikor 1922-ben felfedezték Tutanhamon-sírját.

Palantic ékszerkollekciónk is ezt a korszakot kelti életre. Az Art Deco stílusát egyenes vonalak, geometriai tervezés jellemzi, valamint ismertetőjegye a merész, leegyszerűsített vonalvezetés, a tiszta színvilág és a korszakban újnak számító anyagok használata. A kollekció Art Deco stílusjegyeit képviselő darabjai egy-egy jól megválasztott, alkalomhoz illő ruhadarabbal visszarepíti viselőjét a kor melankolikus hangulatú világába.

Tökéletes választás lehet egy elegáns színházi viselet kiegészítőjeként, hiszen az ónix-szal, swarovski kővel és gyönggyel díszített ékszerek akaratlanul is minden tekintetet viselőjére szegeznek. Tervezők: Georges Fouquet, Archibald Knox, Van Cleef & Arpels , Cartier, Boucheron, Josef Hoffman, Dusausoy

Art-deco stílus

Art deco stílusú öltözet.

Art-deco stílus

A képen látható ékszer kollekciónk része. Megtekinthető és megvásárolható a váci utcai üzletünkben.

Art-deco stílus

Art deco stílusú öltözet.

LEPJE MEG KEDVESÉT
EGYIK ÉKSZERÜNKKEL

Hotline 10.00 – 18.00 között:
+36 (1) 210 1714
Hívjon bizalommal! Mindenben segítünk.